Plugg + valpvakt = negativt studieresultat men glad hund

Idag har jag kört på kombon plugga och vara valpvakt. Det gick sådär med studierna men valpen verkar glad i alla fall :) Vi har en inlämningsuppgift eller assignment att göra tills i morgon men det är såå himla tråkigt och jag vet inte om jag gör rätt eller fel eller om jag har fattat uppgiften över huvud taget! :S Men men får sitta typ hela kvällen och halva natten så kanske jag kommer på någon smart (flum) lösning! ;)


Så här trevligt pluggsällskap kan man också ha ibland! <3


Hoppträning!

Hopptränat  i kväll, det gick bra:)  Märktes dock att jag sovit dåligt den senaste tiden och tror jag börjar bli förkyld så jag var seg och kände mig lite trött i kroppen! :/

Men men gick bra ändå och jag har världens finaste häst! <3


Dr. Dick

I dag har vi föreläsning med Dr Martin Dick! Det måste vara den bästa läraren med bästa namnet ;)


Fick bli en bild på när jag löder ovvemärke! Man lär sig mycket i Linköping både på och utanför skoltid :D

Pluggkakor!

Orkar inte skriva Pm så jag baka så kallade pluggkakor istället! Supergoda blev de om jag får säga det själv! :D
Så nu kanske jag har fått lite mer energi att skriva... eller inte... ;)



Min nya jacka!

Nu har min nya vinterjacka anlänt som jag beställde för några dagar sen. Den satt perfekt! :)
Den var dessutom hur skön som helst! Så nu kan vinter komma med minusgrader och massa snö utan att jag fryser arselet av mig! :D



Jerringpriset till Roffe!

Nu är det dags att rösta fram årets vinnare av Jerringpriset och för mig är det självklart att Rolf-Göran Bengtsson ska få det! Han har bland annat i år tagit EM-guld individuellt och ligger just nu 2:a på världsrakningen! En enastående ryttare och Sveriges just nu bästa Idrottsman!

Jag är trött på att det bara är fotboll och hockey som prisas och är på TV! Dags att lyfta fram Ridsporten och dess fantastiska idrottspersoner!

Gå in och röst på Roffe på: >>https://response.questback.com/sr/jerringpriset2011/<<

Rolf-Göran och Ninja La Silla

Vit Vinter!

Efter mycket letandes och velandes har jag äntligen hittat en vinterjacka! :) Det blev en svart W Klondyke Parka fårn Peak Preformance. Beställde den igår så nu sitter jag här å väntar på leverans. Lägger ut bilder på den så fort den kommit så de som är nyfikna får se den. Men för er som inte kan hålla er och vill se redan nu eller de som också letar efter en varm och snygg vinterjacka, kan spana in de här:


>> http://shop.peakperformance.com/se/products/women/jackets/?f_women=Jackets&partner=5302 <<


Nu väntar jag bara på en mysig vinter med mycket snö! <3

7,5 Km!

Var ute i spåret i dag. Blev 5:an sen in på 2,5:an. Var lite tungt i slutet men kändes bra! :) Får se hur många gånger till jag hinner ut i spåret innan det blir snö.
Nu har jag milen som i en lite ask!! ;)
Mina nya löparskor. Sitter som en smäck! ;)

Nytillskott i familjen

I fredags kväll fick vi hem ett litet nytillskott till familjen. Sofia hämtade hem sin lilla hundvalp och oj så söt den är!! :) En liten blandis tik som är korsning mellan Pudel/Puli och Jack russel, men hon ser ut som en Labrador i miniatyr. Hon är såååå söt!!! :) Så nu är hela familjen valpvakt på heltid, mycket bestyr är det med den lilla, men hon har funnit sig till ro i familjen redan och sköter sig jättebra. Våra stora hundar har skött sig jättebra när det kom in en lite i flocken. Zappo är hur lugn som helst och bryr sig inte så mycket. Arizto tyckte hon var lite sådär till en början men nu går det jättebra! De leker å busar med varandra och han är jättesnäll mot henne!

Frågan är vad det kommer bli av den lilla... To be continued... ;)

Nervus Ischiadicus

Jaha, då har man fått Ischiasnerven i kläm! ONT! Tror att de i klassen tycker att jag är lite knäpp och beter mig lustigt då jag på föreläsningarna sitter och står om vartannat. Sitter jag för länge gör det ont, ställer mig då upp men det gör också ont efter ett tag så då får jag sätta mig ner igen och sådär håller jag på och "hoppar" upp och ner.

Ischiasnerven är kroppens längsta nerv och är tjock som ett lillfinger. Den löper ut från ryggraden, från ländryggen och går genom nedre delen av kroppen via lårets baksida och ner i foten.  Att få Ischiasnerven i kläm eller få ischias, som man också säger, orsakas av inflammation eller irritation av nerven. När en av diskarna mellan kotorna i ländryggen är skadad, tränger en del av disken ut mellan kotorna och trycker på en nervrot. Trycket gör att nerven svullnar upp och det uppstår smärtor, vilka strålar ut via nedre delen av ryggen via sätet ner i låter. I vissa fall kan smätorna kännas ner i vaden och i värsta fall enda ner i foten.

Hur behandlar man Ischias?
Den vanligaste ordinationen från läkare är att vila, vila vila! I många fall behövs smärtlindrande och infalmmationshämmande medicin. Om detta inte hjälper kan operation bli nödvändig.

Fruktansvärt ont gör det att "ha ischias" och det känns lite sådär att ställa sig upp och sätta sig ner om vartannat men jag får väl bara vila och hoppas på att det går över fort!

RSS 2.0