Bilhaveri och Bus4you

Skulle åka från Borås lite skapligt i eftermiddags dock kom jag inte så långt... Blien tjurade ihop och det gick inte att växla. Kul start på denna helg. Stannade bilen vid en mack, lyckades få i 1an men då ville inte bilen starta utan bara stod och hosta. Till slut tog Mutt humör slut, skrek bil j*vl och stampa till på gasen vilket gjorde att den hoppade igång igen. Dock gick det inte att växla och kopplingen låg nedtryckt i av sig själv. Ringer min bilmekaniker Tobias samtidigt som jag försiktigt glider fram på 1an. Tobias sitter själv i en bil iväg från Borås så jag lite halvstressat förklarar läget. Jag frågar hur långt man vågar köra bilen på 1an och om jag i så fall kan ta mig till verkstaden, som ligger 10 min bort och man måste köra på motorvägen. Tobias frågar hur långt jag har hem och det är bara ett par minuter fast genom stan, vilket jag tycker känns bättre att köra så man slipper motorväg. Tobias säger ja, försök ta dig hem men stanna inte! För bromsar du kommer bilen hoppa till och dö och då kommer du inte få igång den igen. 
Sagt och gjort gled jag på 1an hem utan att stanna vid övergångsställen eller bromsa vid rondeller. Ett x antal arga blicka, en höjd knytnäve och ett viftande långfinger senare var jag äntligen hemma och kunde köra in på min parkeringsplats precis innan bilen dog. Tur i oturen får man väl säga... 
Efter styr och ställ och allmän irritation sitter man nu här i all fall på en buss, som dagen till ära dessutom är 35 min försenad, och filosoferar på varför allt otyg ska hända på en och samma gång för? Jaja, det kunde varit värre och nu längtar jag bara hem till familjen, ett gös vin och en skön säng! 






Nagelstudion

Var hos Frida och fixade naglarna igår. alltid lika trevligt att vara där och hon gör lika bra jobb varje gång.
 
 

Oscar de la Renta rest in peace

En av vår tids största modeskapare har sorligt nog gått ur tiden. När man ser de klänningarna han har skapat förstår man vilken stor konstnär han var.
 
Tänk att få bära en klänning av Oscar de la Renta

Nä men om man skulle ta helikoptern till jobbet!

Landade en helikopter utanför företaget mitt emot vårat. Ut ur den klev en kostymklädd kille som sedan gick in på deras kontor. Rätt kaksigt ändå att ta helikoptern till jobbet. Men varför inte kan man så ska man!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Fredagspresent

När jag arbetade i mitt förra team virkade Maria små smurfar som representerade varje medlem i teamet. Alltså personen i smurfform :)
 
När jag kom tillbaka från förmiddags fikat så stod det ett paket på min plats. Ett paket med väldigt fin etikett! ;)
I paketet låg "min" smurf. Kul med överraskningar och påhittiga kollegor som lättar upp arbetsdagen! Härlig fredag!
 
 
 
 
 
 
 

Fikastund

Blev ett besök hos denna donnan igår. Kaffe, mat och allmänt tjöt!
Som alltid en supertrevlig kväll :)

Första tävlingen

I söndags var det dags för Bosmans första tävling. Han var riktigt duktig och både han och Erika kämpade väl! Ett nedslag i övrigt en fin runda så efteråt var det både nöjd ryttare, häst och supportteam! 



Oktoberfest

I lördags var det dags för den årliga Oktoberfesten hemma i hos mamma och pappa. Puben var som alltid fylld med trevliga människor, god mat, god öl, musik och många härliga skratt!
 
Snusk-Tobbe var som vanligt i sitt esse
 

En varm och solig höstmorgon i oktober

En fin höstmorgon går inte att spendera på ett bättre sätt än med en ridtur i en vacker skog med solen värmande! Underbart! 



Ett år går fort....

Kors i taket! Hittade min blogg och inser att det är över ett år sedan jag bloggade sist! Livet rusar förbi och detta året har gått fort!
Tog examen från Systemvetenskapsgrogrammet och Linköpings universitet hux flux (på en  vecka) fick jag jobb på ett jättetrevligt bolag i Borås och flyttade hit!
 
Att flytta till en stad man aldrig satt sin fot i innan och till en stad där man inte känner någon är ett äventyr. Det är en utmaning att för det första komma in som ny på ett nytt jobb men också komma in i en ny stad där man ska få vardagslivet att rulla på, skaffa nya vänner och känna sig hemma. Detta måste jag säga har gått över förväntan och Borås har överraskat mig stort!
 
Borås är en liten västgötsk stad mitt emellan Göteborg och Jönköping. En stad med ca 105 995 invånare, en stad där det sägs att det alltid regnar.  Dock har Borås överraskat mig stort! Det är en stad där mode och konst står i fokus, där man efter att ha gått i de små mysiga affärerna kan sätta sig och blicka ut över viskan med ett gals vin i handen och bara njuta av staden och dess skulpturer. Jag brukar jämföra Borås som ett Stockholm i miniatyr där fördelarna från en stor stad blandas med alla de fördelar som finns i en liten stad. Borås har levererat!
 
Så nu får jag väl fortsätta mitt bloggande från Borås, mitt nya liv - mitt nya äventyr!

RSS 2.0