Dukan V.3

Denna veckan har jag i princip stått still i min viktnedgång! Fattar inte varför men jag tror att kroppen stannar viktnedgången för att stabilisera sig lite. Har (om jag får säga det själv) varit duktig och fast jag höll på att få nippring för att jag var så sugen på chips, höll jag ut och åt kvarg istället ;)
Undrade lite om det var normalt att stanna upp i vikt så jag skrev till Mona på http://amonazondukan.blogspot.se/ och frågade henne om lite råd. Hon skrev tillbaka till mig ( min kan se de under kommerntarer på Dukan v.2 ) och berätta att det hade varit likadant för henne också. Hon tipsade också om hur man kan testa att variera protein och protein + grönsaker. Till exempel att äta bara protein 4 dagar i veckan och grönsaker 3 eller som Mona gör nu protein måndag-tisdag och torsdag-fredag och grönsaker onsdag, lördag och söndag. Jag ska testa mig fram lite å ser hur det går. Tror jag ska testa rytmen 3/4 och 4/3 :) Hoppas de sätter fart på förbränningen och kilorasandet! :)


Har dessutom hittat massa smarriga recept på amonazondukan.blogspot.se och på dukan forum så ikväll har jag bakat bröd som faktiskt blev jättegott och til kvällsmat blev det köttfärsbiffar med Samba oelek och keso i. Mums!
Lägger ut recepten på bloggen senare.


Nu är ska det förberedas inför tenta imorrn och sedan rapportinlämning och seminarium. Men vad gör väl en lång och jobbig dag i skolan när det ska firas med kravall och DÖMD på kvällen och restan av helgen!!! WOPWOPPPP! :D
Mitt nya godis! :D

Goldfever!

Var på Goldfever (en tema fest)  med Sofia och Mattias, denna gång var det tema 70-tal som gällde. Jag var duktig och fuskade bara lite, drack bara 1 och 1/5 glas vitt vin på hela kvällen :) I övrigt var det en trevlig kväll och självklart var jag och Sofia bäst på karaoke'n ;)

Dessutom var vi snyggat klädda den kvällen! ;)


Kvällen i korthet:
Plats: Kårallen
Signaturdryck: Vitt vin
Hemkommst: ca 03.00
Mest drag på dansgolvet: När Gloria Gaynor - I will survive spelades
Kvällens bästa: Karaoke och bra drag på båda dansgolven!
Kvällens sämsta: Att de spelade 80-och 90-tals låtar och trodde de var gjorda på 70-talet. Bättre research från arrangörernas sida!

Dukan V.2

Nu har jag hållit på med Dukan dieten i lite mer än 2 veckor. Har gått ner lite drygt 4 kilo! Går inte lika snabbt mer i vikt nu som jag gjorde första veckan och framför allt första dagarna, men det går ju nedåt iaf och jag närmar mig sakta men säkrt mitt mål! :D  Men det har varit en tuff vecka. Har varit så himla sugen på choklad hela veckan :S Dessutom ha det varit middagar, fester och andra trevligheter som gör det jobbigt att banta! I torsdags var jag och Mia bjudna till Janne på raclett, en av mina favoriträtter. Men det fick bli lax och lite grönsaker istället, och en supertrevlig middag var det i alla fall!
Igår var det inflyttningsfest hos Sofie. Var också jättetrevligt men så sugen jag blev på öl när alla andra satt där å drack! :/ Det var lite tungt men klara ut de ändå! :) Ikväll är det iväg på fest igen och ikväll ska jag faktiskt fuska lite och ta ett glas vin. Inte bra men ska köra några attackdagar igen eftersåt så det ska nog bli bra! :)


Moi!

Saint Patrick's day!



Önskar alla bloggläsare en trevlig st paddys day! Drick mycket öl, sjung och umgås med varandra! :)
Tänk på att klä er i grönt, annars finns risk för att bli nypt!


Här kan ni läsa mer om Paddy's day >>http://sv.wikipedia.org/wiki/Saint_Patrick’s_Day<<


Kolla även in denna hyllning till Irländarna! >>http://www.youtube.com/watch?v=R4uyvvBSARQ<<


Dukan V.1

Nu har jag kört en vecka med Dukan dieten. Det har gått förvånansvärt bra, jag har gått ner 3 kilo och mår super! :) Det svåra i början är att veta vad man ska äta och jag som inte kan laga mat i vanliga fall hade lite svårt att hitta på vad jag skulle äta och hur de olika sakerna gick ihop till goda maträtter. Men nu går det bättre och jag har hittat en jättebra hemsida där det är en tjej som kör denna diet har lagt ut tips och idéer, recept och länkar till forum. Kan kolla in den här >>http://amonazondukan.blogspot.com/<<

Igår gick jag över till fas 2 och får nu börja äta grönsaker. Åh som jag har längtat att äta någonting annat än bara kött! ;)


Beach 2012 närmar sig...


To be continued...

Dukan Diets

Från och med idag har jag tagit tag i mitt liv. Med 3 månader kvar till beach 2012 blir det nu att hårdstarta och detta görs genom att jag idag börjat på diet. Dieten jag har börjat följa heter Dukan dieten (Dukan metoden). Känner ingen som provat den men jag har läst om den och den verkar vara både effektiv och lätt att följa, och framför allt jag får dricka kaffe! :)

Dukan Diets (DD) är en diet framtagen av en fransman vid man Pierre Dukan och dieten följs i 4 faser.


Fas 1 - Attakfasen
När: dag 1-7
Tillåtet att ät: Enbart protein! Det vill säga kött fisk och lätta mejeriprodukter är tillåtna.


Bra mat för denna fas:
  • All typ av fisk och skaldjur
  • Magert kött som tillagas utan matfett
  • Kallskuret kött som skinka och kalkon
  • Kyckling och kalkon utan skinn
  • Ägg
  • Mejeriprodukter med lite fett så som Naturell yoghurt och Keso
Extra: Kaffe, te, vinäger, kryddor, citron, örter och senap - i måttlig mängd!
Så mycket får du äta: Obegränsat! Tills du blir mätt
Fakta: Det stora intaget av protein bevarar muskelmassan samtidigt som det ger minskad aptit. Kroppen renas dessutom från överflödigt vatten. Viktigt att tänka på är att dricka just mycket vatten för att kompencera och inte riskera uttorkning. Rekomenderat är att dricka minst 1 och 1/2 liter vatten om dagen. Vardagsmortion eller en promenad minst 20 minuter under denna fas.


Fas 2 - Cruisefasen
När: Dag 8 tills du mått din målvikt
Tillåtet att äta: Varannan dag: Protein. Varannan dag: Protein + grönsaker


Bra mat för denna fas:
  • Protein - se lista för Attackfasen
  • All sorts sallad
  • Aubergine
  • Bönor
  • Fänkål
  • Gurka
  • Kål
  • Paprika
  • Rädisa
  • Sparris
  • Spenat
  • Svamp
  • Selleri
  • Tomat
  • Zucchini
Extra: Morrötter, Rödebetor och Kronärtskocka men dessa får ej ätas till varje måltid.
Så mycket får du äta: Obegränsat! Tills du blir mätt.
Fakta: Det är många som avslutar dieten här eftersom de mått sin målvikt men det är viktigt att avsluta alla faser och här ifrån övergå till fas 3. Promenera 30 min om dagen under denna fas.


Fas 3 - Sammanslagningsfasen
När: Från du nått din målvikt. Fasens läng beror på hur mycket du gått ner i vikt. Du ska lägga på 10 dagar för varje kilo du gått ner. Om du tex gått ner 5 kilo skall denna fas vara  i 50 dagar.
Tillåtet att äta: Protein + grönsaker + kolhydrater
Fortsätt med en ren Proteindag i veckan (Attackfasen). Välj samma dag varje vecka!
Under första halvan av denna fas får du ha en "fuskdag" i veckan, då du får äta vad du vill. Under andra halvan av sammanslagningsfasen får du ha två sådanna dagar!


Bra mat för denna fas:
  • Protein (se Attackfasen)
  • Grönsaker (se Cruisefasen)
  • Kolhydrater - Frukt, fullkornsbröd, ost, pasta, potatis, ris och VIN!
Så mycket får du äta:
1 portion frukt per dag
2 skivor fullkornsbröd per dag
40g ost per dag
1 portion stärkelserik mat (pasta, potatis och ris) i veckan
1 glas vin i veckan
Fakta: Nu börjar du långsamt gå tillbaka till normal kost. Promenera 25 min varje dag under denna fas.


Fas 4 - Stabiliseringsfasen
När: Efter sammanslagningsfasen och livet ut
Tillåtet att äta: Nu får du äta vad du vill sex dagar i veckan. Den sjunde dagen ( Dr. Dukan rekomenderar trosdag) får du bara äta proteiner.


Bra mat för denna fas: Ha maten från sammanslagningsfasen som bas.


Fakta: Den här fasen ska hjälpa dig att hålla vikten livet ut. Det långsamma återgåendet till vanlig kost får kroppen att inte längre vara inställd på diet. Ät tre matskedar havrekli varje dag, det är ett "stabiliserande fiber". Försök hålla de goda vanor du lärt dig under dieten. Lev livet som om rulltrappor och hissar inte finns! Var noggrann med vardagsmotionen, promenera 20 min varje dag!


Nu återstår det bara att  se hur länge jag kommer orka med och klarar av att följa denna diet. Kommer utvärdera mitt resultat här på bloggen :)

To be continued...



RSS 2.0